Wednesday, August 4, 2010

Kolagen Awet MudaHerba Prima Marketing Sdn Bhd (HPM) telah menghasilkan pelbagai produk kecantikan yang menjadi kegilaan wanita masa kini.

Produk kecantikan yang dihasilkan adalah daripada pelbagai ramuan terpilih iaitu mengandungi kolagen yang dikatakan mampu untuk mengekalkan keremajaan kulit dan tampak kelihatan muda.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Herba Prima Marketing Sdn Bhd (HPM) Datuk Dr Che Rozmey Che Din (DDR) pengamalan menggunakan kolagen dapat memberikan penghasilan kulit yang lebih anjal dan kelihatan muda.

“Kolagen adalah protein penting yang diperlukan tiga peratus untuk tubuh dan 75 peratus untuk kulit yang berfungsi untuk penjagaan kulit.

Katanya lagi, kolagen juga berfungsi sebagai makanan kepada sel dan tisu serta diperlukan dalam pembinaan, pengekalan , dan pembentukan kulit.

“Oleh itu, secara saintifiknya kolagen boleh mengurangkan garis halus, mencerahkan kulit pudar, melembutkan tekstur, melindungi kulit daripada sinaran UV serta memberikan kulit yang lebih berseri,” tambahanya lagi ketika ditemubual.

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates