Wednesday, July 14, 2010

Berat Badan Turun Kencing Manis Dan Darah Tinggi Stabil“Saya memang berpuas hati dengan perubahan yang berlaku keatas diri saya dan amat berterima kasih kepada DDR yang menghasilkan produk serta ingin menaja saya untuk menggunakan Jus Mate 5 (JM5) selama tiga bulan,” kata Norizam Idris yang berasal dari Sungai Buloh, Selangor.

Norizam Idris, 34, gembira dengan perubahan yang berlaku keatas dirinya kehilangan sebanyak 63 kilogram selepas menggunakan produk pelangsingan badan Jus Mate 5 (JM5) keluaran Herba Prima Marketing Sdn Bhd (HPM).

Menurutnya, sebelum menggunakan produk JM5 dia menghidapi penyakit kronik iaitu penyakit kencing manis dan juga darah tinggi namun selepas mengamalkan produk JM5 kedua-dua penyakit itu kini stabil seperti biasa.

“Sebelum menggunakan produk JM5 saya tidak pernah menggunakan apa-apa produk kesihatan akan tetapi selepas mendapat dorongan daripada Kak Rozie salah seorang pengedar HPM, saya bernekad untuk menggunakan produk ini bagi menyelesaikan masalah yang saya hadapi,” katanya.

Katanya lagi, selepas dua bulan dia mengamalkan produk pelangsingan JM5 ini, tiada perubahan yang berlaku terhadap dirinya dan hampir berputus asa serta berperasaan kecewa namun hasil dorongan kak rozie dalam memberikan semangat untuk melihatnya berjaya dia meneruskan lagi perjuangan untuk menurunkan beratnya.

“Kini setelah empat bulan mengamalkan produk JM5 saya terkejut dengan perubahan diri saya sendiri yang dulunya mempunyai berat badan mencecah 158 kilogram menurun sehingga menjadi 95 kilogram dan setelah menjalani pemeriksaan gula dan darah di dalam badan kini dilihat stabil.

“Disamping menggunakan produk JM5 ini saya mengamalkan diet seperti yang disarankan iaitu pada sebelah pagi saya hanya mengambil makanan yang ringan seperti oat, sandwich dan capati manakal pada sebelah malam saya hanya minum JM5 sahaja.

“Walaupun hanya mengamalkan minuman kesihatan JM5 ini saya tidak pernah merasakan badan saya kelihatan tidak bermaya malah ianya membuatkan saya lebih bertenaga.

“Kini saya bersyukur kerana usaha saya dalam mencari penyelesaian untuk menangani masalah berat badan yang saya hadapi berjaya diatasi dan juga mengcapkan ribuan terima kasih untuk kak rozie kerana sudi memberikan semangat terhadap diri saya,” katanya ketika ditemui disini.

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates