Monday, April 26, 2010

Terima Kasih Jus Mate5

Pasti ramai yang beranggapan saya cuba mempromosikan jus mate 5 dengan tajuk di atas. Memang betul pun..saya tak akan promosikan jus mate 5 sekiranya produk ini tidak bermutu dan tidak berkesan. Hasil yang begitu pantas, saya berjaya turunkan berat badan sebanyak 4kg dalam masa sebulan sahaja!

Cara pemakanan yang amat mudah, hanya minum Jus Mate 5 sebagai ganti makanan untuk Lunch, dan saya tidak mengambil nasi langsung. Even tak makan nasi, badan saya tetap tidak kelaparan, kerana pagi saya breakfast dengan nescafe dan dua-tiga keping biskut Hi Fibre atau roti Hi Fibre. Biasanya breakfast saya dalam pukul 6.30am.

Pukul 10.00 am saya sekali lagi makan biskut atau roti hi fibre..kadang-kadang saya juga minum Teh Tarik..kurang..kurang..kurang..manis..kekadang tu..rasa macam minum air kosong perisa teh tarik saja..tanpa rasa manis langsung..at least.rasa la jugak teh kan…heheh..

Pukul 12.00pm saya ambil Jus Mate 5, dan saya akan rasa kenyang sehingga jam 3, perut saya akan berkokok, dan ketika ini saya akan ambil buah, atau sayuran, atau kalau tak ada kedua-dua tu, roti atau biskut hi fibre pun jadilah…

Dinner memang best, saya akan balik rumah masak sup ayam (pastikan dada ayam sahaja, yang tidak berlemak), atau sup sayur, atau pun tomyam ayam….waduh..kenyang gak tu..tak makan nasi pun tak apa…

Makanan bergoreng? saya ada juga la makan keropok goreng, kekadang tu ambil juga la sedikit ayam yang digoreng oleh isteri.

Saya minum air kosong (air tapisan rx-water) sebanyak 2.5 litre sehari. Kencing memang la setiap jam. Tapi bagus gak..at least ada reason utk ‘hilang’ di tempat kerja seketika…heheh…

Bersenam? amat jarang-jarang…sebab sekarang ni kan musim hujan….

itulah diet Jus Mate 5 yang saya ingin kongsi dengan anda semua pada hari ini. Semoga saya berjaya mencapai berat idaman setelah 3 bulan minum jus mate 5. InsyaAllah.

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates